VISIT ANDERSENB2B.COM
VISIT ANDERSENB2B.COM

Stig Vagt-Andersen, R1, modtager hædersbevisning af HM Princesse Sirindhorn

Thailand, Muek Lek. Stig Vagt-Andersen har utrætteligt støttet op om thailands Dairy Promotion Organization (DPO) og deres udvikling af en mejeriindustri. Thailand er det største mejeriforbrugende land i ASEAN regionen og har siden 1962 arbejdet utrætteligt på at udvikle forbrugernes kendskab til det gavnlige i mælkebaserede produkter. På initiativ af de to konger, Kong Bhumibol Adulyadej og Kong Frederik d. 9., gennemførte Danida et teknologi- og vidensoverførselsprojekt baseret på dansk knowhow. De teknologier der blev installeret dengang, er fortsat i brug.

Hvert år i januar afholder DPO mejerimesse i Muek Lek, nord for Bangkok og med udstillinger fra lokale og udenlandske virksomheder. Messen er konsekvent omkranset af hhv. danske og thailandske flag ligesom der er en separat særudstilling og museum med information og fotos af begivenhederne fra 1962.

På de thailandske mejerier og deres mælkebiler er der påsat store logoer ”Thai-Danish”, som er det brand man benytter på alt fra køretøjer til mælkekartoner.

Stig har utrætteligt arbejdet på at bygge bro til Danmark for at genskabe mulighederne for dansk erhvervsliv til at tage sagen op igen og fortsætte samarbejdet og udnytte den store velvilje thaier får ind med morgenmaden i hele landet. I 2014 gennemførte Stig Vagt-Andersen og Andersen Consult i samarbejde med Erhvervshus Midtjylland en mejeridelegation til stor glæde for både deltagere og værter.

Mulighederne for Danmark indenfor denne sektor er enorme. Markedet vil Danmark. Og, det er både Stig Vagt-Andersens og os hos Andersen Consults håb, at vi kan få Danmark tilbage på et absolut førende regionalt marked for mejeriprodukter, teknologi og knowhow.

Note: Stig Vagt-Andersen har boet i Thailand gennem mere end 30 år, har et vidt og bredt netværk i de offentlige og private sektorer, er nuværende Honorær Konsul for Norge. Tidl. Honorær Konsul for Danmark og Sverige. Udnævnt af HM Dronningen til Ridder af Dannebrogsordenen 1. grad. Har tidligere ejet og drevet en række virksomheder og har en fortid hos UNDP. Stig repræsenterer Andersen Consult i Mekong Delta-regionen.


BACK TO NEWS

LATEST NEWS

15.06.2022

Vellykket landeseminar om Vietnam med DASN

Dansk-Asiatisk SMV Netværk havde et brag af et landeseminar i sidste uge. En helt masse dygtige virksomheder var mødt op til landeseminar om Vietnam.

12.06.2022

A Conversation with President Obama

Repræsentanter fra Andersen Consults Asiengruppe deltog i ”A conversation with President Obama” i Skive

07.06.2022

Besøg af Marokkos Ambassadør til Danmark i Aalborg

Aalborg var tirsdag den 7. juni vært ved Marokkos ambassadør til Danmark, hendes Excellence Ambassadør Khadija Rouissi.

Want to Know More?

Interested in knowing more about your international business opportunities? How to identify and start up new export channels? How to finance your project? Contact us by clicking the button below.

GET IN TOUCH WITH US